Το κρασί η μαγειρική και η τοπική παράδοση

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 18:00 με 18:40

Τα χαρακτηριστικά ενός τόπου, το terroir, είναι φυσικό να αποτυπώνονται στο κρασί μιας περιοχής. Στην Ημαθία, που υπάρχει παράδοση χιλιετιών, το κρασί έχει ορίσει την γαστρονομία αλλά έχει οριστεί και από αυτή. Αυτά τα δύο, ο πολιτισμός της γεύσης, γίνονται εκφραστές της ταυτότητας όχι μόνο του τόπου αλλά και των ανθρώπων. Αποτυπώνουν μια ολόκληρη κουλτούρα σε μια μορφή που, με την σειρά της, μπορεί να συνδέσει το μέλλον με το παρελθόν.

Παρακολουθήστε τη μαγνητοσκοπημένη συζήτηση

Ομιλητές

Κωνσταντίνος Λαζαράκης

[Master of Wine]

Γιάννης Μπουτάρης

[Οινοποιός]

Αγλαΐα Κρεμέζη

[Συγγραφέας, Δημοσιογράφος]

Απόστολος Θυμιόπουλος

[Οινοποιός, Οινολόγος]

Ευστρατία Ταζογλίδου

[Γεωπονος Msc, Σύμβουλος Αμπελουργίας, Οινοποιός]