Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ιδρύθηκε το 1952 και προσφέρει τις υπηρεσίες της στους κατοίκους της πόλης της Βέροιας, της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας και της Κεντρικής Μακεδονίας. Τον Αύγουστο του 2010 της απονεμήθηκε το βραβείο «Πρόσβαση στη Μάθηση 2010» από το ίδρυμα Bill and MelindaGates. Το Δεκέμβριο του 2012 της απονεμήθηκε βραβείο της «Ακαδημίας Αθηνών» για το εκπαιδευτικό της έργο. Έχει 34.963 εγγεγραμμένα μέλη και δανείζει περισσότερα από 150.000 τεκμήρια ετησίως. Το χρονικό διάστημα 1999-2019 ο δανεισμός (βιβλίων, περιοδικών, DVDs, CD-ROMs, kindles, tablets, cameras, επιτραπέζιων παιχνιδιών κ.λπ.) ανήλθε στα 3.632.829 τεκμήρια. Η Βιβλιοθήκη έχει επιδείξει μεγάλη δραστηριότητα με συμμετοχή σε προγράμματα, τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από την Ε.Ε.

Την ανάπτυξή της στηρίζει μεταξύ άλλων σε συμμετοχή σε εθνικές και διεθνείς δράσεις και σε δωρεές από ιδρύματα αλλά και μεμονωμεμα άτομα

Διαβάστε εδώ την τελευταία ετήσια αναφορά του 2019.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας http://www.libver.gr και τη «Μέδουσα» το ψηφιακό αποθετήριο μνήμης http://medusa.libver.gr/

ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

Μία ελληνική βιβλιοθήκη δέχεται Διεθνές Βραβείο ύψους US$1 εκατομμυρίου επειδή υιοθετεί την Τεχνολογία και αναπτύσσει δημιουργικό και ισχυρό περιβάλλον για την Κοινότητα Το Βραβείο Πρόσβαση στη Μάθηση 2010 του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates τιμά τη (Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας ως επιτυχές πρότυπο βιβλιοθήκης στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

ΣΙΑΤΛ, 12 Αυγούστου /PRNewswire-USNewswire/ — Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates απένειμεσήμερα το Βραβείο του «Πρόσβαση στη Μάθηση» 2010 ύψους US$1 εκατομμυρίου στη ΔημόσιαΚεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας για τη δημιουργική χρήση των υπηρεσιών πληροφόρησης καιτεχνολογίας για την ικανοποίηση των οικονομικών, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών αναγκών περισσοτέρων από 180,000 ανθρώπων. Η Βιβλιοθήκη έχει αναδειχθεί ως κορυφαία στην Ελλάδα προσφέροντας μια σειρά υπηρεσιών και προγραμμάτων για παιδιά και ενήλικες, και βοηθώντας άλλες βιβλιοθήκες να αναπαράγουν την επιτυχία της. Η Microsoft, εταίρος του Ιδρύματος στις προσπάθειές του‚ να βοηθά τις δημόσιες βιβλιοθήκες να συνδέουν ανθρώπους στο Διαδίκτυο, θα παρέχει στη Βιβλιοθήκη της Βέροιας δωρεές λογισμικού και προγραμμάτων διδασκαλίας τεχνολογίας.

Η Βιβλιοθήκη της Βέροιας αντιλήφθηκε τη δύναμη της τεχνολογίας από νωρίς. Το 1992, ο κατάλογος της ήταν ήδη πλήρως αυτοματοποιημένος. Το 1996 η Βιβλιοθήκη ήταν η πρώτη στη χώρα που παρείχε στους χρήστες της δωρεάν πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στο Διαδίκτυο. Το 1997 ήταν η πρώτη που δημιούργησε τη δική της ιστοσελίδα.

Η Βιβλιοθήκη εξυπηρετεί τους 50.000 κατοίκους της Βέροιας και ακόμη 130.000 ανθρώπους στις γύρω περιοχές. Για να προσεγγίζει ανθρώπους σε απομακρυσμένα αγροτικά χωριά, η Βιβλιοθήκη στέλνει κινητές βιβλιοθήκες εξοπλισμένες με βιβλία και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Υποστηρίξτε τη Βιβλιοθήκη

Κάνοντας τις δωρεές στη βιβλιοθήκη, μας βοηθάτε να προσφέρουμε
καλύτερες και περισσότερες υπηρεσίες για όλους.

Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 2331024494
ή ηλεκτρονικά στο aspasia@libver.gr
Υπεύθυνη δωρεών: Aσπασία Τασιοπούλου